Nazad

Održana sednica UO LSS u Beogradu

27. decembar, 2018

Predložen zajednički sastanak upravnih odbora LSS i LSV.

Treća sednica Upravnog odbora Lovačkog saveza Srbije, održana je 27. decembra 2018. godine, u Beogradu. Razmatrane su odluke od značaja za dalje operativno funkcionisanje LSS. Tako su donete odluke koje se odnose na smanjenje troškova poslovanja, kojima su obuhvaćeni troškovi za knjigovodstvene usluge i pravno zastupanje LSS.

Stavljena je van snage odluka o subvencionisanju troškova izrade planskih dokumenata, usled neadekvatnog planiranja, jer sredstva za ove namene nisu planirana finansijskim planom, ali i zbog teške materijalne situacije u LSS. Usvojen je sastav komisija LSS. Planirano je da se, na ime tekućeg investicionog održavanja, zbog stanja u kome se nalaze prostorije LSS, ulože sredstva za njihovo renoviranje.

Doneta je odluka da se uputi zahtev za sastanak ministru policije, u vezi sprovođenja Zakona o oružju i municiji, kao i ministru finansija, u vezi poreza na oružje i visokih administrativnih taksi koje se plaćaju za preregistraciju oružja.

Upravni odbor Lovačkog svaeza Srbije je predložio da se, 24. januara 2019. godine, u Beogradu, održi zajednički sastanak upravnih odbora LSS i LSV, na kome bi se utvrdila jedinstvena platforma za dalji zajednički rad.

80000 +
Lovaca
125
Godina postojanja
250 +
Lovačkih udruženja
6500 k
ha lovne površine