Nazad

Održana redovna sednica skupštine Lovačkog saveza Srbije

01. jul, 2019

Radi se na formiranju prvog lovačkog muzeja u Srbiji. Kako je bilo na sednici redovne Skupštine Lovačkog saveza Srbije.

U subotu 29.06.2019. godine, održana je redovna sednica Skupštine Lovačkog saveza Srbije. Domaćin zasedanja je bio Fakultet veterinarske medicine u Beogradu. Sednici je prisustvovalo 85 članova, od ukupno 153, koliko ih broji lovačka skupština.

Predsednik Lovačkog saveza Srbije, gospodin Bratislav Ćirković, je u svom detaljnom izveštaju o radu UO LSS naveo sve aktivnosti kojima je organizacija bila posvećena u proteklom periodu, ali isto tako i buduće planove, među kojima izdvajamo ideju o formiranju prvog lovačkog muzeja u Srbiji. Uspostavljena je odlična saradnja sa Ministarstvom poljoprivrde, šumarstva i vodoprivrede -Upravom za šume i Upravom za veterinu, Ministarstvom zaštite životne sredine, Minstarstvom unutrašnjih poslova, kao i sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koja je prema rečima predsednika LSS, rezultirala i konkretnim instrukcijama o obavezama korisnika lovišta u pogledu postavljanja saobraćajne signalizacije i ispunjavanju uslova za bezbedno čuvanje službenog naoružanja. Veoma je dobro prihvaćeno i konačno rešavanje pitanja prisustva delegata iz Lovačkog saveza Vojvodine na ovoj skupštini, čime je završen jedan mučan period, a usvajanjem izmena Statuta LSS do kraja godine, dodatno će se rešavati i zastupljenost predstavnika LSV u organima i telima Lovačkog saveza Srbije. Tako je usvojena ostavka jednog člana NO, kako bi se omogućilo da u radu NO LSS bude angažovan predstavnik Lovačkog saveza Vojvodine, gospodin Dimitrije Bošković.

Predsednik Nadzornog odbora, gospodin Slađan Marković, podneo je izveštaj o radu NO. On je naglasio da je finansijska situacija koja je zatečena nakon izbora u oktobru 2018. godine, zahtevala ozbiljan rad i vraćanje dugovanja, što je postignuto zahvaljujući dobroj saradnji svih organa i tela saveza, pri čemu je postojala transparentnost u utrošku sredstava i konačna konsolidacija finansijskih prilika u relativno kratkom periodu. Godišnji izveštaji o radu UO LSS i NO LSS su usvojeni jednoglasno i bez primedbi. Nakon toga je usvojen predloženi finansijki plan LSS za 2019. godinu, kao i predog UO LSS o članarini.

80000 +
Lovaca
125
Godina postojanja
250 +
Lovačkih udruženja
6500 k
ha lovne površine